YOGA, Beginnen en doorgaan: een yogaboek met 24 yogalessen, eerste druk december 2008

YOGA, Beginnen en doorgaan


Aan beginnende yogabeoefenaars,
aan yogabeoefenaars met meer ervaring
en aan yogadocenten:

Dit yogaboek met een ruime keuze aan houdingen en lessen en honderden grote en duidelijke foto’s, is samengesteld voor diegenen die thuis yoga beoefenen en daar pas of al wat langer mee zijn begonnen.

Daarnaast is het boek geschikt voor docenten om een stapsgewijze opbouw in de eigen yogalessen op te zetten. Ook wanneer je mogelijk andere gewoontes hebt in de samenstelling van yogalessen, kun je dit boek gebruiken om tal van ideeën op te doen.

Je bent van harte uitgenodigd om je bevindingen aan mij te mailen. Ik zal je zeker antwoorden.


YOGA, Beginnen en doorgaan
488 blz. ISBN: 978-94-6008-008-1
De verkoopprijs van het boek is € 28,50.

Een Yogaboek met 24 yogalessen Yoga Beginnen en doorgaan Geschikt voor iedereen die pas met Yoga is begonnen en voor beginnende yogadocenten Verkrijgbaar bij Kirjaboek


Beginnen bij het begin

In dit boek vind je 24 yogalessen.
In het begin gaat het om eenvoudige houdingen, die bedoeld zijn om kennis te maken met yoga.
Zo kun beginnen te ervaren wat de houdingen in je systeem teweeg brengen.

De yogahoudingen worden altijd rustig en toch vol van ruimte beademd. Door te beginnen met gemakkelijk haalbare houdingen, heb je alle gelegenheid je ademhaling te verkennen.


Doorgaan

Gedurende de 24 yogalessen raak je geleidelijk meer vertrouwd met yogahoudingen, en ga je meer verdiepen. Hoe lang je daarover doet, maanden, jaren en of je alle lessen zult uitvoeren, is helemaal aan jou, en wat bij je past. Het uitvoeren van de houdingen op zich is al een weldaad voor lichaam en geest, voor je hele energiestelsel.


Wat je nog meer vindt in dit yogaboek

Alle lessen zijn volgens eenzelfde stramien opgebouwd. In het begin van het boek vind je hier uitleg over: waarom begin je rechtopstaand, waarom reik je omhoog, waarom buig je vervolgens naar de aarde, waarvoor dienen omkeerhoudingen en waarom rond je af met een liggende ontspanning?

Verder vind je teksten die je helpen bij een aantal basishoudingen zoals het rechtopstaan, de zithouding en de verzorging en versoepeling van de benen en de voeten, en de liggende houding op de rug. Je zou zeggen dat het toch niet zo moeilijk kan zijn om te staan, te zitten of te liggen. Maar in de praktijk blijkt dat er toch nog heel wat bij komt kijken.

Daarnaast vind je teksten over ritme, rekken en strekken en tal van andere onderwerpen die je bij de houdingen tegenkomt.

Ook is er een hoofdstuk over de ademhaling, de basis van elke yogahouding. In het begin leer je eenvoudigweg te observeren in een ontspannen houding. Daarna ga je verder met specifieke ademoefeningen en tenslotte met specifieke adembeheersingsoefeningen, de Pranayama’s.


Verdieping

Yoga is veel meer dan de yogahoudingen op zich. Daarom zijn er ook hoofdstukken over chakra’s, kundalini, Shiva-Shakti, in het boek opgenomen.

Achterin vind je uitleg van de Sanskriet benamingen van de yogahoudingen. Je vindt er per houding verklaard wat de vertaling is van de verschillende onderdelen van de benamingen en waarom de combinatie van deze benamingen samen de naam van de yogahouding vormen.
Er is ook een hoofdstuk over de uitspraak opgenomen.

Tenslotte vind je een uitgebreide alfabetische inhoud van de yogahoudingen in dit boek.

Wens

Ik wens je heel veel plezier met YOGA, Beginnen en doorgaan. Wanneer je vragen hebt, ben je welkom mij te mailen, te bellen of te schrijven.

Namaste,
Lydwina Meerman

meerman91@hotmail.com

.

.

.

.

.


Ga naar de bovenkant van de website